Multiculturele Buurt

Allochtonen ze vallen vaak buiten de boot omdat er een bepaald beeld gevormd is van deze groep door middel van nieuws. Echter zijn er ook een groot aantal mensen die niet vallen onder deze groep en gelijk een negatieve stempel krijgen door het nieuws. Nederland is een multicultureel land waarbij er vele verschillende nationaliteiten gevonden kunnen worden. Vele zijn hierheen gekomen toen het land van het herkomst nog een kolonie van Nederland was, andere zijn hierheen gekomen om een beter bestaan op te bouwen dan in het land van herkomst en nog andere zijn hier werk komen uitvoeren.

Een land met vele culturen

Er zijn meerdere lopende projecten die er voor willen zorgen dat allochtonen beter worden opgenomen worden in de samenleving. Om een samenleving te creëren waarbij niet alleen groepen worden gemaakt, maar waarbij juist multiculturele groepen ontstaan. Zo kunnen we leren van andere culturen en rituelen overnemen van andere. Zo kennen de Aziaten een hele andere cultuur betreffend eten waarbij wij Nederlanders van alles van kunnen leren. Maar de allochtonen kunnen natuurlijk ook iets van ons leren, zoals bijvoorbeeld hoe bepaalde zaken zijn geregeld in Nederland en hoe de Nederlandse taal in elkaar zit.

Ontdek andere culturen

Door met elkaar te communiceren, te koken, af te spreken en activiteiten te ondernemen kunnen we van elkaar leren en kunnen we ontdekken waardoor een Turk of Marokkaan bepaalde handelingen uitvoert die wij als Nederlanders niet kennen. Wilt u meer weten over de lopende projecten in deze categorie neem dan een kijkje bij de onderstaande website.

Volksgezondheid

Preview by Thumbshots.com

Good Practices

Preview by Thumbshots.com

Multiculturele Buurt

Preview by Thumbshots.com
Thumbnail Screenshots by Thumbshots